Release 23/06/2020

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release een verbetering doorgevoerd in de functionaliteit voor het mailen van testruns.

Testers worden per e-mail geïnformeerd wanneer zij tests in testruns moeten uitvoeren. Dit geldt voor de testruns die zijn ingepland om uit te voeren (testruns die een startdatum hebben). Wanneer er een startdatum wordt ingevuld in een testrun dan wordt een e-mail gestuurd naar de  de tester(s) in de testrun. Daarbij wordt gekeken of de volgorde van de testcases in de testrun moet worden aangehouden of niet:

  1. Volgorde aanhouden staat aan in de testrun: stuur een e-mail naar de tester die moet starten (de tester die de eerste testcase in de testrun moet uitvoeren)
  2. Volgorde aanhouden staat uit in de testrun: stuur een e-mail naar alle testers in de testrun

Het is mogelijk om voor meerdere testruns tegelijk de startdatum op vandaag te zetten. Dit kan in de lijst met testruns met de functie Massa-wijzigen. Op dat moment worden alle testers geïnformeerd en kan het gebeuren dat een tester meerdere e-mails tegelijk ontvangt. Voor iedere testrun waar de tester tests moet uitvoeren ontvangt de tester één e-mail. In deze release is een functie toegevoegd die ervoor zorgt dat in deze situatie de tester één e-mail ontvangt met daarin een overzicht van de testruns die moeten worden uitgevoerd.

Deze nieuwe functie staat standaard aan. Indien gewenst kan deze nieuwe functie worden uitgezet in de customizing in Testersuite (in het tabblad Testrun):

In de komende release wordt dezelfde functie toegevoegd voor het automatisch mailen van bevindingen en requirements.