Release 03/02/2021

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar:

Opmaak en hyperlinks in teststappen
Het is mogelijk geworden om bij het maken en bewerken van teststappen in testcases de tekst op te maken (vet, cursief, genummerde lijst etc.). Hiervoor is een editor toegevoegd aan de teststappen.

Na opslaan wordt de opgemaakte tekst als volgt weergegeven:


Icoon - Let op!De nieuwe editor werkt op de laatste versie van alle moderne browsers. Helaas geldt dit niet voor Internet Explorer.


Exporteren van meerdere testruns, inclusief testcases en teststappen
Het was al mogelijk om testruns inclusief de testcases, teststappen en testresultaten naar Excel te exporteren. Dit kon door een testrun te openen en in de geopende testrun op de export button te klikken. Op deze manier kon je echter niet meerdere testruns tegelijk exporteren. Vanaf deze release is dat wel mogelijk. Wanneer je in de lijst met testruns op de export button klikt dan wordt de vraag gesteld of de testcases in de testruns ook mee moeten naar de export.

Als deze vraag met JA wordt beantwoord dan worden alle testruns in de lijst, inclusief de bijbehorende testcases, teststappen en testresultaten geëxporteerd. Wanneer deze vraag met NEE wordt beantwoord dan worden de testruns zonder de bijbehorende testcases, teststappen en testresultaten naar een Excel bestand geëxporteerd.


Uitleg icoonHet exporteren van testruns inclusief de testcases, -stappen en -resultaten is niet mogelijk voor gebruikers met de rol Tester, Ontwikkelaar of Alleen lezen.


Rol Dummy omgezet naar type Dummy
Alle gebruikers in Testersuite hebben een rol (Beheerder, Testcoördinator, Tester etc.). De rol van een gebruiker bepaalt welke bevoegdheden (autorisaties) de gebruiker in Testersuite heeft. Een bijzondere rol is de rol Dummy. Gebruikers met deze rol kunnen niet inloggen in Testersuite maar zijn wel te gebruiken in testtrajecten. Bijvoorbeeld als behandelaar van een bevinding of als eigenaar van een testcase. In het Premium abonnement tellen gebruikers met de rol Dummy niet mee voor het aantal licenties (het zijn ‘gratis’ gebruikers).

In deze release is de rol Dummy vervangen door het gebruikerstype Dummy. Hierdoor kent Testersuite vanaf nu drie type gebruikers:

  1. Eindgebruiker: de ‘gewone’ gebruiker;
  2. Integratiegebruiker: voor integraties, bijvoorbeeld met JIRA of TOPdesk;
  3. Dummy gebruiker: kan niet inloggen en is gratis binnen het Premium abonnement

Voor deze aanpassing hebben we een database migratie uitgevoerd om alle gebruikers met de rol Dummy om te zetten naar gebruikers van het type Dummy.