Release 06/01/2021

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar:

Exporteren van teststappen in de lijst met testcases
Het was in Testersuite al mogelijk om testcases inclusief de teststappen naar Excel te exporteren. Dit kon door een testcase te openen en in de geopende testcase op de export button te klikken. Op deze manier kon je echter niet meerdere testcases tegelijk inclusief de teststappen exporteren. Vanaf deze release is dat wel mogelijk. Wanneer je in de lijst met testcases op de export button klikt dan wordt de vraag gesteld of de stappen van de testcases ook mee moeten naar de export.

Als deze vraag met JA wordt beantwoord dan worden alle testcases in de lijst, inclusief de bijbehorende teststappen geëxporteerd. Wanneer deze vraag met NEE wordt beantwoord dan worden de testcases zonder de teststappen naar een Excel bestand geëxporteerd.

De structuur van het exportbestand is zo opgezet dat het aansluit op de vereiste structuur voor het importeren van testcases. Hierdoor is het nog eenvoudiger geworden om testcases te delen, bijvoorbeeld met andere organisaties die Testersuite gebruiken.


Uitleg icoonHet exporteren van testcases inclusief de teststappen is niet mogelijk voor gebruikers met de rol Tester, Ontwikkelaar of Alleen lezen.


Opmaak en hyperlinks in commentaar
Het is mogelijk geworden om bij het invoeren van commentaar de tekst op te maken (vet, cursief, genummerde lijst etc.). Hiervoor is een editor toegevoegd aan het commentaarveld.

Na opslaan wordt het commentaar als volgt weergegeven aan de lijst met commentaarregels:


Icoon - Let op! De nieuwe editor werkt op de laatste versie van alle moderne browsers. Helaas geldt dit niet voor Internet Explorer.


In volgende releases gaan we het opmaken van tekst ook mogelijk maken in teststappen en in grote tekstvelden.