Release 06/10/2021

Naast de oplossing voor een aantal bugs komt in deze release de volgende nieuwe functionaliteit beschikbaar:

Mailen van nieuw commentaar
In deze release is de functionaliteit voor het mailen van nieuw commentaar beschikbaar gekomen. Er kan automatisch worden gemaild als er nieuw commentaar wordt ingevoerd bij testtrajecten, producten, requirements, testcases, testscenario’s, testruns en bevindingen.

De functie voor het automatisch mailen van nieuw commentaar is standaard bij alle entiteiten uitgeschakeld. Gebruikers met de rol Beheerder kunnen in de customizing per entiteit (testtraject, requirement, bevinding etc.) de functie in- of uitschakelen.

In bovenstaande voorbeeld is de functie voor het mailen van commentaar bij bevindingen ingeschakeld. Dit betekent dat alle gebruikers (of gebruikersgroepen) die een rol hebben in een bevinding een mail krijgen als er commentaar wordt toegevoegd aan de bevinding. In onderstaande voorbeeld krijgen de behandelaar (Peter van Buren) en de tester (Frank van Zanten) een mail als er commentaar wordt toegevoegd.

Stel dat in het tabblad Commentaar het volgende commentaar door Fred van Drummelen wordt toegevoegd:

Dan ontvangen de behandelaar (Peter van Buren) en de tester (Frank van Zanten) een mail met het nieuwe commentaar.

Gebruikers kunnen er voor kiezen om geen mail te ontvangen wanneer er nieuw commentaar is. Dit is in te stellen in de gebruikersinstellingen.

Voor alle onderdelen geldt dat het nieuwe commentaar wordt gemaild naar de gebruikers (gebruikersgroepen) die staan vermeld in het tabblad Details van dat onderdeel. Bijvoorbeeld de beheerder van een product, de eigenaar van een testcase of de behandelaar van een bevinding. Voor testruns geldt dat nieuw commentaar ook wordt gemaild naar alle testers in het tabblad Testcases in de testrun. In onderstaande voorbeeld zullen de testers (Peter van den Berg en Koen van Voren) ook een mail ontvangen als er nieuw commentaar is.