Release 15/12/2021

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende nieuwe functionaliteiten en verbeteringen beschikbaar:

Product mapping op basis van Korte omschrijving
Bij het importeren van requirements kunnen deze direct worden gekoppeld aan producten in Testersuite. Dit kan door in het importbestand een kolom Product op te nemen. In deze kolom moet dan bij iedere requirement (op iedere regel) een product ID worden vermeld (bijvoorbeeld PRD21). Op basis daarvan weet het systeem aan welke producten in Testersuite de geïmporteerde requirements moeten worden gekoppeld.

In deze release is het mogelijk geworden om in het importbestand de korte omschrijving van een product te vermelden in plaats van het product ID. Wanneer de korte omschrijving in het importbestand overeen komt met de korte omschrijving van een product in Testersuite dan wordt de geïmporteerde requirement aan dat product gekoppeld. Dit maakt de mapping van producten in het importbestand met producten in Testersuite veel eenvoudiger.

Sommige organisaties importeren release notes in Testersuite voor het testen van nieuwe releases. Wanneer de applicatie (de productenboom) in Testersuite staat dan kunnen de geïmporteerde release notes direct aan de juiste applicatieonderdelen (producten) worden gekoppeld. Dit werkt vanaf nu een stuk beter door de mapping op Korte omschrijving.

Verbetering bladerfunctie voor producten en requirements
Wanneer in de lijst met requirements een requirement wordt geopend dan is het vervolgens mogelijk om in de tree door de requirements te bladeren door op de volgende/vorige buttons te klikken.

Wanneer je vervolgens testcases of bevindingen bij een requirement gaat maken of openen dan kun je vanuit een testcase of bevinding met behulp van de  button in het hoofdmenu terug naar de requirement waar je was. Echter, in deze situatie verdwenen de vorige/volgende buttons waardoor je niet meer kon bladeren. In deze release is er voor gezorgd dat de volgende/vorige buttons behouden blijven nadat een uitstapje is gemaakt naar testcases of bevindingen.

Hetzelfde principe geldt voor het bladeren door producten en het maken of openen van testcases en bevindingen bij producten.