Release 20/10/2021

Naast de oplossing voor een aantal bugs komt in deze release de volgende nieuwe functionaliteit beschikbaar:

Functie voor inplannen testruns
Wanneer een testcoördinator tests gaat klaarzetten voor de testers dan gebeurt dit meestal in twee stappen:

  1. Het klaarzetten van de testruns met testcases en het toewijzen van de testers;
  2. Het inplannen van testruns zodat deze worden aangeboden aan de testers. Alleen testruns die zijn ingepland (testruns die een startdatum hebben) worden op het dashboard en per email aan de testers aangeboden.

Om deze werkwijze beter te ondersteunen is aan de lijst met testruns de functie Inplannen toegevoegd. Wanneer de testruns zijn klaargezet dan kunnen meerdere testruns in één keer worden ingepland. Dit werkt als volgt:

Open de lijst met testruns en filter bijvoorbeeld op de testruns die nog niet zijn gestart (of sorteer op de kolom Startdatum zodat de testruns zonder startdatum bovenaan de lijst staan). Selecteer een de linker kant de testruns die je wilt inplannen en klik onderaan op de button Inplannen.

Vervolgens wordt gevraagd om een startdatum en/of einddatum in te voeren. Selecteer deze velden en kies de datums. Klik vervolgens op Uitvoeren.


 Let op! Wanneer je de start- of einddatum selecteert maar geen datum invoert dan wordt na Uitvoeren de datum leeggemaakt in de testruns die al een datum hebben.


Er wordt om een bevestiging gevraagd:

Wanneer je deze vraag met Ja beantwoord dan wordt de wijziging doorgevoerd voor de geselecteerde testruns.

De testruns worden nu als taak aan de testers aangeboden op het dashboard. Daarnaast worden de testers, afhankelijk van de regels voor automatisch mailen, per email geïnformeerd dat er testruns klaar staan om uit te voeren. Meer informatie over email regels is hier te vinden.