Release 29/12/2021

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende nieuwe functionaliteiten en verbeteringen beschikbaar:

Mapping product/requirement op basis van Korte omschrijving
Bij het importeren van testcases kunnen deze direct worden gekoppeld aan producten of requirements in Testersuite. Dit kan door in het importbestand een kolom Product/requirement op te nemen. In deze kolom kan bij iedere testcase een product ID of een requirement ID worden vermeld (bijvoorbeeld PRD21 of REQ32). Op basis daarvan weet het systeem aan welke producten of requirements in Testersuite de geïmporteerde testcases moeten worden gekoppeld.

In deze release is het mogelijk geworden om in het importbestand de korte omschrijving van een product of requirement te vermelden in plaats van het ID van een product of requirement. Wanneer de korte omschrijving in het importbestand overeen komt met de korte omschrijving van een product of requirement in Testersuite dan wordt de geïmporteerde testcase aan dat product of aan die requirement gekoppeld. Dit maakt de mapping van producten en requirements in het importbestand met producten en requirements in Testersuite veel eenvoudiger.

Ditzelfde is doorgevoerd voor het importeren van bevindingen. Wanneer in het importbestand de korte omschrijvingen van producten of requirements worden vermeld dan worden de geïmporteerde bevindingen direct aan de bijbehorende producten of requirements in Testersuite gekoppeld.

Voor standaard statussen instellen of een status de bevinding sluit
Beheerders van een omgeving kunnen in de customizing de statussen van bevindingen beheren. Daarbij wordt bij iedere status ingesteld of deze een bevinding wel of niet sluit. Voorheen was dit alleen in te stellen voor custom statussen. Vanaf deze release is dit ook in te stellen voor standaard statussen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bevinding nog niet te sluiten wanneer deze de status Opgelost krijgt. Of om een bevinding wel te sluiten wanneer deze de status On hold krijgt.

Testcoördinator en Masterlist beheerder kunnen testruns ontgrendelen
Wanneer één of meerdere gebruikers een testrun uitvoeren dan wordt de testrun automatisch vergrendeld om te voorkomen dat deze tijdens het uitvoeren wordt gewijzigd. Gebruikers met de rol Beheerder hebben de mogelijkheid om testruns die worden uitgevoerd handmatig te ontgrendelen zodat wijzigen toch mogelijk is. Vanaf deze release is handmatig ontgrendelen van testruns die worden uitgevoerd ook mogelijk voor gebruikers met de rol Testcoördinator of Masterlist beheerder.