Release 15/06/2022

Bij Testersuite streven we ernaar om rol- en taakgericht werken zo goed mogelijk te ondersteunen. Het moet voor gebruikers direct duidelijk zijn welke taken klaar staan om uit te voeren in Testersuite. De eerste stap die we hierin zetten is een andere weergave van de taken op het dashboard. Vanaf deze release worden de taken op het dashboard weergegeven in losse tegels, de zogenaamde ’takentegels’.

De takentegels die een gebruiker standaard te zien krijgt worden bepaald op basis van de rol van de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat gebruikers geen taken meer zien die niet horen bij de rol die ze hebben in Testersuite. Een gebruiker kan er zelf voor kiezen om takentegels toe te voegen of te verwijderen. Daarnaast kan een gebruiker takentegels verplaatsen om ze in de gewenste volgorde te zetten. Hieronder volgt een overzicht van de standaard takentegels per rol.

Standaard takentegels voor de rol Tester:

Standaard takentegels voor de rol Testcoördinator:

Standaard takentegels voor de rol Ontwikkelaar:

Standaard takentegels voor de rol Beheerder en Masterlist beheerder:

Voor gebruikers met de rol Alleen lezen worden helemaal geen takentegels op het dashboard getoond.

Toevoegen en verwijderen van takentegels
Takentegels zijn te verwijderen door te klikken op het prullenbak icoontje op de tegel. Het toevoegen van takentegels kan door te klikken op het kleine tegeltje met het + teken erop. Er wordt dan een lightbox geopend voor het toevoegen van takentegels:

Door te klikken op Reset tegels – rechts in de titelbalk van het takenblok – kun je te allen tijde terugkeren naar de standaard takentegels die bij je rol horen.

Verbergen Omgevingen menu
Via het omgevingen menu, bovenaan het scherm, kunnen gebruikers switchen tussen de omgevingen waar ze toegang toe hebben. Daarnaast kunnen gebruikers met Administrator rechten via dit menu de Administrator portal openen.

Vanaf deze release wordt het omgevingen menu niet meer getoond als een gebruiker geen Administrator rechten heeft en slechts toegang heeft tot één omgeving. In dat geval voegt het omgevingen menu namelijk niets meer toe.