Release 16/11/2022

Zoals elke release zijn er ook deze keer weer bugs opgelost en structurele verbeteringen doorgevoerd die de applicatie verbeteren op het gebied van stabiliteit en bruikbaarheid. De meest opvallende verandering in deze Testersuite release is de vernieuwde interface. Testersuite heeft een facelift gekregen, waardoor de applicatie duidelijker, overzichtelijker en makkelijker te gebruiken is. Naast de nieuwe look, zijn alle functionaliteiten van Testersuite natuurlijk bewaard gebleven. Om ervoor te zorgen dat bekende workflows niet verstoord worden is vrijwel alles te vinden op de zelfde plaats als voorheen. De zelfde steeds doorontwikkelende Testersuite functionaliteit in een nieuw jasje dus!

Onderstaand hebben we een aantal nieuwigheden van deze interface gehighlight. We wensen alle gebruikers alvast veel plezier met het ontdekken en werken in deze nieuwe interface.

De complete applicatie heeft een geüpdatete look gekregen. Door net wat meer ruimte te pakken voor elementen is de applicatie overzichtelijker gemaakt. Een beheerder die inlogt ziet het complete dashboard, inclusief het hoofdmenu. Het menu voor het schakelen tussen verschillende omgevingen is hierbij naar de rechterkant verplaatst.
Een tester die inlogt, ziet initieel alleen de zaken die voor hem/haar interessant zijn: de uit te voeren taken, en de testtrajecten waar hij/zij deel van uitmaakt. Uiteraard is het hoofdmenu ook door deze gebruiker gewoon tevoorschijn te halen.
Er is onderscheid gemaakt tussen de acties voor het huidige Testersuite onderdeel, en de algemene acties. Zo staan de acties voor het huidige onderdeel dichterbij de content waar de actie op plaatsvindt.
Door in de tabellen wat meer ruimte te nemen oogt de interface rustiger, en is filteren en zoeken binnen een tabel nog duidelijker.
Ook bij het uitvoeren van testruns oogt de interface een stuk rustiger. Samen met bijvoorbeeld een verborgen hoofdmenu kan hierdoor de focus beter worden gehouden bij het uitvoeren van tests.