Release 19/10/2022

Ook deze release zijn er weer een flink aantal verbeteringen doorgevoerd in Testersuite. Naast een aantal bugfixes en structurele verbeteringen zijn met deze release onderstaande nieuwe features gerealiseerd.

Zoeken naar producten/requirements in de productenboom
Binnen Testersuite heb je de mogelijkheid om aan de hand van de boomstructuur van je testtraject of masterlist producten en requirements in te zien. Deze boomstructuur is op verschillende plekken terug te vinden in Testersuite, waaronder bij het koppelen van een testcase of bevinding aan een product of requirement.

Met deze release is het mogelijk geworden om binnen deze boomstructuur te kunnen zoeken. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om binnen je productenboom producten of requirements terug te vinden. Hierdoor wordt de structuur van je testtraject of masterlist nog overzichtelijker. De matchende items worden gehighlight, en zijn te zien binnen de hiërarchie van de boom

Tijdens het typen in het zoekveld wordt de productenboom direct gefilterd op je zoekterm

Kopiëren van teststappen
Bij het ontwerpen van testcases is het belangrijk om de stappen binnen elke testcase duidelijk te krijgen. Vaak zal het voorkomen dat meerdere variaties van de zelfde teststap uitgevoerd dienen te worden. Om dubbel werk te voorkomen is het daarom mogelijk gemaakt om teststappen binnen testcases te kopiëren. Vervolgens kan de gekopieerde stap natuurlijk gewoon worden aangepast.

Met de kopieerknop kan een kopie van de teststap worden toegevoegd

Ontbrekende producten automatisch aanmaken bij het importeren van requirements
Binnen de structuur van Testersuite is een requirement altijd gekoppeld aan een product. Wil je requirements importeren, maar bestaat het product nog niet? Dan kun je er nu voor kiezen om de requirements in je importbestand waar dit voor geldt automatisch onder een product te scharen. Zo hoef je niet meer het importproces te staken om wille van je importbestand of huidige Testersuite structuur.

Importeer je bijvoorbeeld release notes als requirements, maar bestaat het product nog niet waar je requirement onder moet vallen? Dan kun je dat missende product nu automatisch aan laten maken tijdens het importeren. Ook requirements die in het importbestand geen gekoppeld product hebben kunnen hiermee worden geïmporteerd.

Er wordt aangegeven dat een requirement in het importbestand niet aan een product is toegewezen. Een ander product uit het importbestand wordt niet door Testersuite herkend
Door de optie ‘Ontbrekende producten aanmaken’ aan te vinken verdwijnt de melding, en kun je verder met importeren
De automatisch aangemaakte producten vind je onder een speciaal importproduct, onderaan in je productenboom. Ook de requirements die in je importbestand geen product hadden, vind je op deze plek

Items wegschrijven naar de masterlist ongeacht de status van je testtraject
Wil je terwijl je testtraject nog loopt items uit dit testtraject wegschrijven naar de masterlist? Dat kan vanaf deze release. Je testtraject hoeft hiervoor dus geen afgesloten status meer te hebben. Zo kun je terwijl je testtraject nog loopt je set met regressietests updaten in de masterlist.

De knop ‘Wegschrijven naar masterlist’ is nu ook beschikbaar als je testtraject nog niet is afgesloten