Release 21/09/2022

Naast een hoop verbeteringen op de achtergrond die Testersuite stabieler maken en bugs die zijn opgelost zijn met deze release de volgende features gerealiseerd:

Hoofdmenu volledig te verbergen
Voorheen kon een Testersuite gebruiker al kiezen of hij een opengeklapt, of geminimaliseerd menu wilde hebben aan de linkerkant van het scherm. Met deze release is daar de mogelijkheid bijgekomen om het menu volledig te verbergen. Hiermee beslaat de content van Testersuite het volledige scherm.

Wanneer een gebruiker voor het eerst inlogt, of een nieuwe omgeving bezoekt is het menu in eerste instantie zichtbaar of niet, afhankelijk van de rol van de gebruiker. Voor gebruikers met de rollen Tester, Ontwikkelaar en Alleen Lezen zal het menu standaard verborgen zijn. Hierdoor wordt de applicatie overzichtelijk gehouden voor gebruikers met een gelimiteerde set taken. Voor de overige rollen is het menu standaard zichtbaar. Uiteraard kunnen alle gebruikers, ongeacht rol, het menu vervolgens weer laten tonen of verbergen.

Door middel van de aangegeven knop kan het menu aan- of uitgezet worden
Voor een gebruiker met de rol Tester is het menu in eerste instantie verborgen, wat leidt tot een overzichtelijk dashboard

Werkelijk resultaat teststap wordt de lange omschrijving van een nieuwe bevinding
Bij het doorlopen van een testrun kan het zijn dat testcase stappen Niet OK zijn, en een bevinding nodig hebben. Wanneer een tester in een testrun een werkelijk resultaat invult bij de stap, en vervolgens de stap als Niet OK aanmerkt, wordt het scherm geopend om een bevinding aan te maken. Vanaf deze release zal de standaard tekst van de lange omschrijving voor de nieuwe bevinding automatisch zijn overgenomen uit het ‘werkelijk resultaat’ veld van de bijbehorende teststap. Zo hoeft een tester niet nogmaals het gevonden testresultaat te beschrijven, maar kan dit wanneer nodig verder worden beschreven in de bevinding.

Een gebruiker vult het werkelijk resultaat in en markeert de stap als Niet OK. Hierdoor verschijnt onderstaand scherm voor het aanmaken van een nieuwe bevinding
De tekst uit het veld ‘werkelijk resultaat’ is automatisch overgenomen als lange omschrijving van de nieuwe bevinding

Melding screenshot toevoegen bij maken nieuwe bevinding
Een goede bevinding kenmerkt zich door een duidelijke omschrijving én een screen shot van het onderdeel waar de bevinding is geconstateerd. Om testers in Testersuite te stimuleren om een screen shot toe te voegen bij het registreren van een bevinding is een melding toegevoegd. Wanneer een nieuwe bevinding wordt aangemaakt dan wordt onderstaande melding getoond. Door te klikken op de hyperlink in de melding wordt het tabblad Bijlagen geopend en kan direct een screen shot worden toegevoegd en bewerkt.