Release 24/08/2022

Ook in deze release zijn er een aantal bugfixes doorgevoerd in Testersuite. Zo zijn er issues gefixt rondom het handmatig e-mailen van requirements en bevindingen, en issues met betrekking tot de e-mails die vanuit de testrun uitvoer worden verstuurd. Naast deze fixes en kleine verbeteringen zijn onderstaande features vanaf nu beschikbaar.

Helpdocumentatie beschikbaar in het Engels
Om Testersuite toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk verschillende gebruikers is de helpdocumentatie vanaf nu ook beschikbaar in het Engels. Je kunt met de talenswitcher wisselen tussen de Nederlandse en Engelse versie.


On the fly’ de status van testcases, testscenario’s en producten wijzigen
In onze vorige releases hebben we deze feature uitgerold voor bevindingen en requirements, misschien wel de meest gebruikte items in Testersuite.

Met het on the fly wijzigen van de status kan de status van een Testersuite item worden geüpdatet zonder eerst naar het ‘bewerken’ scherm te gaan. Je kiest simpelweg de nieuwe gewenste status uit de dropdown, waarna deze direct wordt opgeslagen. Uiteraard gehoorzaamd deze statuswijziging gewoon de e-mailregels die je hebt ingesteld in de customizing, en worden de verschillende Testersuite integraties aangesproken wanneer dit van toepassing is.

Vanaf vandaag is deze functionaliteit ook beschikbaar voor items van het type testcase, testscenario en product.

Gebruik van de tab-toets in Testersuite
Bij het ontwerpen van testcases kan per stap de beschrijving, de te gebruiken data en het verwachte resultaat vastgelegd worden. In al deze velden kan gebruikt worden van opmaak. Dit proces is vanaf deze release nog sneller te doorlopen, doordat je nu door de verschillende opmaakvelden heen kan lopen met de tab-toets.


Daarnaast is het gebruik van de tab-toets in heel Testersuite verbeterd, door met omlijning duidelijk aan te geven waar op de pagina de focus zich bevindt.