Release 26/01/2022

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende nieuwe functionaliteiten en verbeteringen beschikbaar:

Overnemen producteigenaar als tester van een requirement
Wanneer bij een product een nieuwe requirement wordt gemaakt dan wordt gecontroleerd of het betreffende product een eigenaar heeft.

Wanneer dit het geval is dan wordt de tester van de requirement automatisch gevuld met de eigenaar van het product. Dit wordt gemeld aan de gebruiker.

Het automatisch vullen van de tester van een requirement werkt ook wanneer er requirements worden aangemaakt met de importfunctie. Normaal gesproken heeft het importbestand een kolom met producten waaraan de nieuwe requirements gekoppeld moeten worden. In stap 3 van de import wizard kun je ervoor kiezen om de testers van de nieuwe requirements automatisch te vullen met de producteigenaren:


In de praktijk kan dit ook handig zijn voor het importeren van release notes. De producten in het importbestand zijn in dat geval de onderdelen (modules) van de applicatie waarvoor de release notes geïmporteerd moeten worden. Wanneer de release notes worden geïmporteerd dan wordt voor iedere release note een requirement aangemaakt bij het onderdeel van de applicatie waar hij bijhoort. De tester van de requirement (release note) wordt automatisch gevuld met de eigenaar van het product (onderdeel van de applicatie).

Veel organisaties kiezen ervoor om het veld Eigenaar van een product in Testersuite te hernoemen naar Functioneel beheerder. De functioneel beheerders zijn namelijk degenen die, voor de applicaties waar ze verantwoordelijk voor zijn, de release notes moeten checken en testen.

Vermelding van JIRA ID bij gerelateerde bevindingen
In Testersuite is het mogelijk om bevindingen aan elkaar te relateren. In een bevinding worden de ID’s getoond van gerelateerde bevindingen. Wanneer de JIRA koppeling wordt gebruikt dan hebben bevindingen waar een JIRA issue bijhoort een JIRA ID. Deze wordt vanaf deze release ook getoond voor gerelateerde bevindingen. Door op een JIRA ID te klikken wordt de bijbehorende issue in JIRA geopend.

 

Uitbreiding rechten voor testcoördinator en masterlist beheerder
Het aanpassen van testcases in testrun is alleen mogelijk wanneer je zelf (of een groep waar je in zit) de tester bent van die testcase. Voor gebruikers met de rol beheerder geldt dit niet. Deze gebruikers kunnen ook testcases in testruns aanpassen die aan anderen zijn toegewezen.

Vanaf deze release is het ook mogelijk voor gebruikers met de rol testcoördinator of masterlist beheerder om testcases in testruns aan te passen die aan anderen zijn toegewezen.

Meer informatie over rollen en rechten is hier te vinden.