Release 29/06/2022

Naast de oplossing voor een aantal bugs en kleine verbeteringen komt in deze release de volgende nieuwe functionaliteit beschikbaar:

Teststap automatisch naar OK bij sluiten bevinding
Wanneer een bevinding die bij een testrun hoort de status Hertest krijgt dan is het de bedoeling dat de teststap waar deze bevinding bijhoort opnieuw wordt uitgevoerd in de testrun. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de actieknop Bevinding hertesten in testrun.

In de praktijk blijkt dat een bevinding vaak op Opgelost wordt gezet zonder dat de bijbehorende teststap in de testrun op OK wordt gezet. Hierdoor blijven onterecht teststappen de status Niet OK houden. Vanaf deze release wordt op het moment dat een bevinding een gesloten status krijgt, gecontroleerd of het de laatste bevinding is bij de bijbehorende teststap in de testrun. Wanneer dit het geval is dan wordt de bijbehorende teststap automatisch op OK gezet. Dit wordt aan de gebruiker gemeld bij het opslaan van de bevinding.

Deze nieuwe functie werkt ook wanneer met Massa-wijzigen meerdere bevindingen tegelijk een gesloten status krijgen.


Uitleg icoonStandaard worden bevindingen gesloten wanneer ze de status Opgelost of Afgewezen krijgen. Een beheerder kan in de customizing instellen welke statussen een bevinding sluiten.