Release 04/09/2024

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release een volledig nieuwe out-of-the-box koppeling met Azure DevOps beschikbaar gekomen. Verder hebben we een nieuwe feature toegevoegd aan testruns om het uitvoeren van testcases eenvoudiger te maken voor testers.

Koppeling met Azure DevOps
Met de out-of-the-box koppeling tussen Testersuite en Azure DevOps is het mogelijk om bevindingen over te zetten naar Azure DevOps. Zo kunnen testers in Testersuite bevindingen vastleggen en kunnen developers in Azure Devops de bevindingen oplossen. Een uitgebreide uitleg van de werking en een instructie voor het configureren van de koppeling is hier te vinden.

Testcases in één keer op OK zetten
Het is al langer een wens van veel Testersuite gebruikers om minder te hoeven klikken bij het uitvoeren van testcases in testruns. Wanneer een testcase veel teststappen heeft dan kan het best veel werk zijn om alle stappen te doorlopen. Dat is natuurlijk wel het beste maar niet altijd nodig. In deze release hebben het mogelijk gemaakt om testcases in één keer op OK te zetten zonder de losse teststappen uit te voeren. Hiervoor is achter elke testcase een button toegevoegd, links van de knop ‘Stappen’ uitvoeren’.

Wanneer op deze nieuwe button wordt geklikt dan krijgen alles stappen van de testcase met de status Niet uitgevoerd de status OK. Daardoor krijgt automatisch de testcase de status OK. De tester wordt gevraagd om dit te bevestigen:

De functie om de testcase in één keer op OK te zetten is in sommige situaties uitgeschakeld. Dit is het geval als een testcase stappen heeft met de status Niet OK en/of als er stappen zijn met openstaande bevindingen. Wanneer deze stappen de status Ok (of Overgeslagen) hebben gekregen en er geen openstaande bevindingen meer zijn dan komt de functie weer beschikbaar.

Wanneer je niet wilt dat testers de testcases in één keer de status OK kunnen geven zonder de losse teststappen uit te voeren dan kun je de functie uitschakelen. Dit kan in de customizing binnen het tabblad Testrun: