Release 19/09/2024

Ook in deze release zijn naast de nodige verbeteringen en bugfixes weer een aantal veelgevraagde nieuwe features aan Testersuite toegevoegd, te weten:

Uitvoeren testrun blokkeren totdat de startdatum bereikt is
Het gebeurt regelmatig dat een testrun reeds door testers wordt uitgevoerd voordat de geplande startdatum hiervan bereikt is. Soms is dit geen probleem, maar vaak wil je dit als testcoördinator voorkomen om planningsredenen, of gewoon om het overzicht te behouden. Vanaf deze release kun je per testrun instellen of de testrun uitgevoerd mag worden voordat de startdatum bereikt is, of niet. Als de checkbox uitstaat, wordt het uitvoeren van de testrun geblokkeerd tot op de startdatum. Hiervoor is een nieuwe instelling toegevoegd in de customizing. Standaard staat deze uit. Uiteraard is dit te wijzigen. Alle nieuw aangemaakte testruns zullen aan deze instelling voldoen:

Natuurlijk kun je dit ook wijzigen voor reeds bestaande testruns door middel van massa-wijzigen, of in het details tabblad van de testrun:

Tekst van e-mail toevoegen als commentaar bij mailen bevinding/requirement
Wanneer je handmatig een requirement of bevinding verstuurd, is het nu mogelijk om de boodschap van de e-mail op te slaan als commentaar bij het bijbehorende onderdeel. Zo blijft eventuele belangrijke informatie uit de e-mail bewaard, en blijft de historie compleet. De optie bevindt zich in de popup die verschijnt bij het handmatig e-mailen van een requirement of bevinding:

Requirements kunnen verbergen in de productenboom
Een veelgevraagde optie voor de productenboom is het kunnen aan- en uitzetten van requirements. Dat is in deze release gerealiseerd. Nu kun je wanneer alleen de prodcten zichtbaar moeten zijn binnen de boomstructuur de optie selecteren in het nieuwe menu naast de boom:

Commentaar synchroon houden tussen Testersuite & Azure DevOps
Met de vorige release is de nieuwe Azure DevOps integratie toegevoegd aan Testersuite. Vanaf deze release wordt ook het commentaar netjes synchroon gehouden tussen de bevinding in Testersuite, en het work item in Azure DevOps. Wanneer een bevinding is overgezet van Testersuite naar Azure DevOps, en wanneer aan een van de twee kanten commentaar wordt toegevoegd, wordt dit netjes gesynchroniseerd tussen beide systemen.