Lijstschermen

In Testersuite wordt gebruik gemaakt van zogenaamde lijstschermen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een lijst met testcases of een lijst met bevindingen.

Lijstschermen zijn volledig naar wens in te stellen. Je kunt aangeven welke kolommen getoond moeten worden en in welke volgorde. Je kunt in een lijstscherm op- en aflopend sorteren op de kolommen. Daarnaast kun je filters op één of meerdere kolommen tegelijk instellen.

Filteren en sorteren
Je sorteert een kolom op- of aflopend door op de kolomtitel te klikken.

Filteren doe je door een term in te voeren in het zoekveld onder de kolomtitel. Klik vervolgens op het filter knopje rechts van de kolom, of op Enter om de filteropdracht toe te passen. Ook kun je de volgende speciale tekens gebruiken voor meer specifieke filterresultaten:

• Invoer: *sap
    • Toont alles wat eindigt op ‘sap’
  • Invoer: sap*
    • Toont alles wat begint met ‘sap’
  • Invoer: “sap”
    • Toont alles met de exacte term ‘sap’
  • Invoer: sap, hix
    • Toont alles met de term ‘sap’ OF ‘hix’

In lijstschermen met een groot aantal regels kun je instellen hoeveel regels er per pagina getoond moeten worden en kun je door de verschillende pagina’s bladeren.