Excel export

Bovenaan ieder lijstscherm bevindt zich een download icoon waarmee je de lijst naar Excel kunt exporteren. Van links naar rechts worden in de Excel export eerst de zichtbare kolommen en dan de niet zichtbare kolommen gezet (zie ook: Kolommen instellen).

Wanneer er een filter actief is in het lijstscherm dan worden alleen de rijen geëxporteerd die in het lijstscherm worden getoond. De rijen in het Excel bestand worden gesorteerd conform de sortering in het lijstscherm op het moment van exporteren. (zie ook: Filteren en sorteren)

Uitleg icoonWanneer je de lijst met testruns naar Excel exporteert dan wordt de kolom Voortgang opgedeeld in vier status kolommen met daarin de aantallen per status.

In de lijst met testcases wordt voor het exporteren van de lijst gevraagd of de stappen van de testcases ook geëxporteerd moeten worden. Wanneer deze vraag met ‘nee’ wordt beantwoord dan worden de testcases in de lijst zonder de bijbehorende teststappen geëxporteerd.

In de lijst met testruns wordt voor het exporteren van de lijst gevraagd of de testcases en teststappen in de testruns ook geëxporteerd moeten worden. Wanneer deze vraag met ‘nee’ wordt beantwoord dan worden de testruns in de lijst zonder de bijbehorende testcases en teststappen geëxporteerd.