Testersuite omgevingen

In Testersuite is het mogelijk om meerdere omgevingen aan te maken. Iedere omgeving heeft zijn eigen customizing, integraties, masterlist en testtrajecten. Dit is erg handig wanneer er bijvoorbeeld meerdere vestigingen, afdelingen of bedrijfsonderdelen zijn die met Testersuite werken en een eigen omgeving met een specifieke inrichting (customizing) willen hebben. Of wanneer er verschillende type testtrajecten zijn die vragen om een eigen inrichting en regressie testset (masterlist). Bijvoorbeeld een omgeving voor infra testtrajecten, een omgeving voor functionele testtrajecten en een omgeving voor certificeringstrajecten (ISO, NEN etc).

Gebruikers met administrator rechten hebben toegang tot de Administrator portalIn de Administrator portal is het mogelijk om extra omgevingen aan te maken.

Het beheren van de gebruikersaccounts gebeurt ook in de Administrator portal. Bij de gebruikersaccounts wordt vastgelegd tot welke omgeving(en) een gebruiker toegang heeft en per omgeving welke rol (bevoegdheden) de gebruiker in die omgeving heeft.

Werken in een omgeving
In het kruimelpad wordt achter Home aangegeven in welke omgeving een gebruiker zich bevindt. In onderstaand voorbeeld is dat de omgeving Functioneel testen.

Rechtsboven in het scherm bevindt zich de omgevingen button. Deze herken je aan het wolk icoontje. Beweeg de muis over die button om het lijstje met omgevingen te tonen. De actieve omgeving wordt aangeduid met een  teken. Wanneer een gebruiker toegang heeft tot meerdere omgevingen dan kan hij naar een andere omgeving gaan door op de betreffende omgeving te klikken.

Wanneer een gebruiker administrator rechten heeft dan wordt onderaan het lijstje met omgevingen de link getoond om naar de Administrator portal te gaan.

Meer info over het werken in de Administrator portal is hier te vinden.