Instellingen beheren

Algemene instellingen

Standaard taal
De standaard taal kan op Nederlands of Engels worden ingesteld. Deze instelling heeft het volgende tot gevolg:

• Het inlogscherm wordt in de standaard taal getoond
  • Automatische mails worden in de standaard taal verstuurd
  • Bij gebruikers die voor het eerst inloggen is Testersuite ingesteld op de standaard taal

Uitleg icoon

Gebruikers kunnen zelf de taal wijzigen waarin ze standaard willen werken. Dit is in te stellen in het uitklap menu bij de gebruikersnaam, rechts bovenaan het scherm (Taal: NL EN).

Datum formaat
Op veel plaatsen in Testersuite worden datum velden en kolommen getoond. Met deze instelling kan worden bepaald in welk formaat de datum moet worden getoond (dd/mm/yyyy of yyyy/mm/dd)

Logo inlogscherm
Het (bedrijfs)logo dat op het inlogscherm wordt getoond is hier in te stellen. Wanneer de afmetingen van het logo niet passen binnen het inlogscherm dan wordt dit automatisch passend gemaakt.

Wachtwoord wijzigen afdwingen
Het is mogelijk om gebruikers te dwingen om na een bepaalde periode het wachtwoord te wijzigen. Deze functie is hier in- en uit- te schakelen. Daarbij moet worden ingesteld om de hoeveel dagen het wachtwoord gewijzigd moet worden. Het advies is om deze periode niet te kort te maken omdat dit leidt tot irritatie bij gebruikers. Daarnaast blijkt in de praktijk dat gebruikers eerder geneigd zijn om eenvoudige wachtwoorden te kiezen en wachtwoorden op te schrijven als ze het wachtwoord heel vaak moeten wijzigen. Ons advies is om maximaal twee keer per jaar het wachtwoord te laten wijzigen, tenzij het beveiligingsbeleid binnen uw organisatie anders voorschrijft.

Automatisch uitloggen
Hier kan worden ingesteld na hoeveel inactieve tijd een gebruiker automatisch moet worden uitgelogd uit Testersuite. Het advies is om deze tijd niet te kort te maken omdat dit leidt tot irritatie bij gebruikers.

IP Whitelist instellen
Wanneer gebruikers alleen via uw bedrijfsnetwerk toegang mogen hebben tot Testersuite dan kunt u dat hier instellen met behulp van een IP whitelist. Het vraagteken icoontje bij dit veld bevat uitleg voor het instellen van de whitelist.

Masterlist leesrechten voor de rollen Testcoördinator en Tester
Standaard hebben gebruikers met de rol Testcoördinator of Tester geen toegang tot de Masterlist. Het is mogelijk om gebruikers met deze rollen toegang te geven tot de Masterlist (alleen leesrechten). Deze instelling geldt voor alle omgevingen binnen Testersuite!

SAML Single Sign On

In het tabblad SAML SSO kan een koppeling met een active directory worden ingesteld. Meer informatie daarover is hier te vinden.