Excel export CAS en SCE

Wanneer je een testcase of een testscenario opent dan bevindt zich bovenaan het scherm een actieknop waarmee je de gegevens naar Excel kunt exporteren. De volgende gegevens worden geëxporteerd:

• Testcase: alle velden op het tabblad Details en alle teststappen uit het tabblad Stappen
  • Testscenario: alle velden op het tabblad Details en alle testcases uit het tabblad Testcases, inclusief de teststappen van de testcases.

De gegevens worden in het Excel bestand in twee tabbladen ondergebracht.

Het is mogelijk om de lijst met testcases of de lijst met testscenario’s naar Excel te exporteren. Open de lijst met testcases of de lijst met testscenario’s door op het betreffende onderdeel te klikken in het hoofdmenu. Ook hier bevindt zich de actieknop voor het exporteren naar Excel. Wanneer je de lijst met testcases exporteert dan wordt de mogelijkheid geboden om ook de stappen van de testcases mee te exporteren.

Icoon - Let op!

Voor het exporteren van individuele testcases en testscenario’s heb je minimaal de rol Testcoördinator nodig (zie ook : Rollen en rechten). Wanneer de actieknop niet zichtbaar is dan heb je niet de rechten die daarvoor nodig zijn.