Kopiëren CAS en SCE

Om snel nieuwe testcases of testscenario’s te kunnen maken is het mogelijk om bestaande testcases of testscenario’s te kopiëren. De kopieer functie bevindt zich in de lijst met testcases en in het lijst met testscenario’s.

• Selecteer een testcase of testscenario die gekopieerd moet worden (door de checkbox ervoor aan te vinken).
  • Klik vervolgens op de functieknop Kopiëren onderaan het lijstscherm.
  • De gekopieerde testcase of testscenario wordt geopend en er wordt Kopie voor de korte omschrijving toegevoegd.
  • Wanneer direct op Annuleren wordt geklikt dan wordt de kopie weer verwijderd. Bij Opslaan wordt de kopie bewaard.

Bij het kopiëren van een testcase worden de detailgegevens, de teststappen en de bijlagen gekopieerd. Bij het kopiëren van een testscenario worden de detailgegevens, de relaties naar testcases en de bijlagen gekopieerd. Commentaarregels en de historie worden niet gekopieerd.

Het is ook mogelijk om testcases te kopiëren wanneer je je in de ’tree’ bevindt. Wanneer je een product of requirement in de ’tree’ selecteert dan kun je in het tabblad testcases op de manier zoals hierboven beschreven testcases kopieren.