Testcases in testscenario’s

Een testscenario bevat een reeks van testcases die in een bepaalde volgorde moeten worden uitgevoerd. In het tabblad Testcases in een testscenario kun je testcases toevoegen, verwijderen en de volgorde wijzigen.

Open het testscenario waarin je testcases wilt toevoegen. Open het tabblad Testcases en klik onderaan het scherm op Wijzigen. Vervolgens kun je testcases toevoegen met de knop Toevoegen. Wanneer er nog geen testcases in het testscenario zitten dan hoef je niet eerst op Wijzigen te klikken maar kun je direct op de knop Toevoegen klikken.

Selecteer de testcases die je wilt toevoegen door de checkbox voor de regel aan te vinken. Klik vervolgens op Toevoegen aan testscenario. De geselecteerde testcases worden toegevoegd aan het testscenario. Aan het  icoon voor een testcase kun je zien dat de testcase al één of meerdere keren in het testscenario voorkomt.

Uitleg icoon

Testcases worden altijd onderaan de lijst met testcases in het testscenario toegevoegd. Wanneer je meerdere testcases tegelijk toevoegt dan worden deze toegevoegd in de volgorde waarin de testcases zijn gesorteerd in de ‘lightbox’ Testcases toevoegen.

Uitleg icoon

Wanneer je een testcase toevoegt aan een testscenario dan wordt er een relatie gelegd tussen de testcase en het testscenario. Dit betekent dat aanpassingen aan de testcase direct van invloed zijn op de testscenario’s waar de testcase voorkomt.

Volgorde aanpassen
De volgorde van de testcases kun je wijzigen met behulp van ‘drag and drop’ functionaliteit. Met het Icoon - Dag and drop teken voor een testcase wordt aangeduid dat het verslepen met ‘drag and drop’ mogelijk is.