Deelnemers

In Testersuite is het mogelijk om per testtraject te bepalen wie er toegang krijgen tot een testtraject. Testersuite gebruikers die als deelnemer aan een testtraject zijn gekoppeld hebben toegang tot het testtraject. Zij mogen afhankelijk van hun rol bepaalde werkzaamheden verrichten binnen het testtraject. Denk daarbij aan Testers die testcases specificeren en uitvoeren en Ontwikkelaars die bevindingen oplossen. De testmanager bepaalt meestal wie er toegang moeten hebben tot het testtraject waar hij of zij verantwoordelijk voor is.

De lijst met deelnemers van een testtraject is als volgt te benaderen: Selecteer bovenaan de ’tree’ het testtraject en open rechts op het scherm het tabblad Deelnemers.

Bovenaan het scherm kun je switchen tussen het toevoegen van gebruikers en het toevoegen van groepen. Wanneer je een groep toevoegt als deelnemer dan krijgen alle gebruikers in die groep toegang tot het testtraject. In het testtraject kunnen vervolgens taken worden toegewezen aan de groep én aan de gebruikers in een groep. Die hoef je dus niet meer als losse gebruiker deelnemer te maken.

Onderaan het scherm zie je twee knoppen waarmee je deelnemers kan toevoegen of verwijder. Het toevoegen en verwijderen van individuele gebruikers en groepen werkt hetzelfde.

Deelnemers toevoegen

• Klik op de knop Toevoegen
  • Er wordt een lijst geopend met alle actieve gebruikers die nog geen deelnemer zijn in het testtraject:
  • Selecteer in deze lijst de gebruikers die als deelnemer aan het testtraject moeten worden toegevoegd door de checkboxes voor deze regels aan te vinken.
  • Klik rechts onderaan op de knop Toevoegen.
  • De geselecteerde gebruikers worden als deelnemers aan het testtraject toegevoegd en verdwijnen uit de lijst.

Wanneer je een nieuw testtraject aanmaakt in Testersuite dan wordt je automatisch als deelnemer aan het testtraject toegevoegd.

De testmanager van een testtraject wordt ook automatisch als deelnemer aan het testtraject toegevoegd.

Gebruikers met de rol Beheerder of Masterlist beheerder hebben toegang tot alle testtrajecten. Deze gebruikers hoeven niet als deelnemer te worden toegevoegd om toegang te krijgen tot een testtraject.

Deelnemers verwijderen

• Selecteer in het tabblad Deelnemers de gebruikers die je uit de lijst wilt verwijderen door de checkboxen voor deze regels aan te vinken.
  • Klik rechts onderaan op de knop Verwijderen.
  • De geselecteerde gebruikers worden als deelnemers uit het testtraject verwijderd en verdwijnen uit de lijst.

Uitleg icoon

In zogenaamde ‘user-list’ velden worden de deelnemers van een testtraject getoond in de keuzelijst van het veld. Voorbeelden van ‘user-list’ velden zijn het veld Eigenaar in een testcase of het veld Behandelaar in een bevinding. Uitzondering op deze regel zijn het veld Testmanager in de detailgegevens van een testtraject en alle ‘user-list’ velden in de Masterlist. Bij deze velden worden alle actieve Testersuite gebruikers in de keuzelijst getoond.