Bevindingen maken

Er zijn in hoofdlijnen twee soorten bevindingen in Testersuite:

1. Bevindingen die worden aangemaakt tijdens het uitvoeren van testruns (’testrun bevindingen’). Meer informatie over het aanmaken van bevindingen in testruns is hier te vinden.
  2. Bevindingen die zonder testruns worden aangemaakt (‘losse bevindingen’). Hieronder wordt uitgelegd hoe ‘losse bevindingen’ worden gemaakt

Er zijn drie manieren om nieuwe ‘losse bevindingen’ te maken: via de lijst met bevindingen, via het hoofdmenu en met behulp van de Exploratory Testing App.

In de lijst met bevindingen met de button Nieuw

Met de + button in het hoofdmenu

Bij het maken van een nieuwe bevinding moeten eerst de detailgegevens van een bevinding worden ingevoerd in het tabblad Details.

Daarnaast kunnen in het tabblad Bijlagen screen shots (of bestanden) worden toegevoegd aan de bevinding. Wanneer u een screen shot maakt (op het klembord zet) dan kunt u deze direct in de bevinding plakken (Ctrl+V).

Als je met de muiscursor op de afbeelding gaat staan, verschijnen de opties om de afbeelding te bekijken, wijzigen, downloaden of verwijderen.

Wanneer de detailgegevens zijn ingevoerd en de bijlagen zijn toegevoegd dan kan in het tabblad Details met de button Opslaan de bevinding worden opgeslagen.

Exploratory Testing
De derde manier om ‘losse bevindingen’ te maken is met de Exploratory Testing App. Deze is te openen via het Apps menu

Meer informatie over het invoeren van bevindingen met de ET app is hier te vinden.