Release 11/08/2021

Naast de oplossing voor een aantal bugs komen in deze release de volgende verbeteringen en nieuwe functies beschikbaar:

Standaard tester overnemen bij kopieren testrun
In Testersuite is het mogelijk om op basis van bestaande testruns nieuwe testruns te maken. Dit kan door een testrun te selecteren en deze te kopieren. Meer informatie over het kopieren van testruns is hier te vinden.

Vanaf deze release kan worden gekozen om bij het kopieren van een testrun de standaard testers van de testcases in de testrun terug te zetten. Hiervoor is een instelling in de customizing toegevoegd in het tabblad Testrun.

Wanneer de checkbox uit staat dan worden de testers in de testrun overgenomen in de gekopieerde testrun (zoals het altijd heeft gewerkt). Wanneer de checkbox aan staat dan worden de testers in de testrun vervangen door de standaard testers in de testcases. Wanneer een testcase geen standaard tester heeft dan wordt de tester achter die testcase in de testrun leeggemaakt.

JIRA gebruikersnaam beheren in de omgeving
Voor klanten met een Premium abonnement is de standaard JIRA koppeling beschikbaar. Vanaf deze release is het mogelijk om in Omgeving 1 een JIRA gebruiker te koppelen aan een Testersuite gebruiker. Ga hiervoor via het beheermenu naar Gebruikers en groepen. Wanneer u een gebruiker opent en op Wijzigen klikt kan een JIRA gebruikersnaam worden ingevoerd.

Meer informatie over de JIRA koppeling is hier te vinden.