Toestaan status testcase op OK zetten

Wanneer een testcase veel teststappen heeft dan kan het veel werk zijn om alle stappen te doorlopen. Dat is natuurlijk wel het beste maar niet altijd nodig. Wanneer deze instelling aangevinkt staat, is het mogelijk om testcases in één keer op OK te zetten zonder de losse teststappen uit te voeren. Deze instelling is te vinden in het ‘Testrun’ tabblad in de customizing:

Met deze instelling aan wordt achter elke testcase een button toegevoegd, links van de knop ‘Stappen uitvoeren’:

Wanneer op deze nieuwe button wordt geklikt dan krijgen alle stappen van de testcase met de status Niet uitgevoerd de status OK. Daardoor krijgt automatisch de testcase de status OK. De tester wordt gevraagd om dit te bevestigen.

Uitzonderingen
De functie om de testcase in één keer op OK te zetten is in sommige situaties uitgeschakeld. Dit is het geval als een testcase stappen heeft met de status Niet OK en/of als er stappen zijn met openstaande bevindingen. Wanneer deze stappen de status Ok (of Overgeslagen) hebben gekregen en er geen openstaande bevindingen meer zijn dan komt de functie weer beschikbaar.