Release 24/09/2020

Naast de oplossing voor een aantal bugs is in deze release een aantal verbeteringen en nieuwe funtionaliteiten beschikbaar gekomen. Daarnaast zijn er uitbreidingen gedaan op onze API.

Massa-wijzigen testcases en bevindingen in de ’tree view’
Vanaf deze release is het massa-wijzigen van testcases en bevindingen ook mogelijk in de ’tree view’. Wanneer een product of requirement in de tree wordt geselecteerd dan is in het tabblad Testcases en in het tabblad Bevindingen de functie massa-wijzigen beschikbaar gekomen. De functie werkt verder hetzelfde als in alle andere lijsten in Testersuite waar deze functie beschikbaar is (kijk hier voor meer info).

Aanpassing functie voor mailen inloggegevens
Bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker of het wijzigen van een bestaande gebruiker is het mogelijk om bij het opslaan van een gebruiker de inloggegevens te mailen. In de praktijk bleek het voor sommige beheerders onduidelijk hoe de inloggegevens verstuurd kunnen worden. In deze release is de button Opslaan en verzenden vervangen door een checkbox. Wanneer een nieuwe gebruiker wordt aangemaakt dan staat de checkbox standaard aan. Bij opslaan van de nieuwe gebruiker wordt dus standaard een mail met inloggegevens verstuurd. Bij het wijzigen van een bestaande gebruiker staat de checkbox standaard uit. Om de inloggegevens van een bestaande gebruiker te versturen moet de checkbox bewust aan worden gezet.

Bijlagen – standaard tegel weergave i.p.v. lijst weergave
Wanneer een tabblad met bijlagen wordt geopend dan wordt initieel de lijst met bijlagen getoond. Vervolgens kan onderin het tabblad worden gewisseld tussen de lijst- en tegelweergave.  Vanaf deze release wordt het tabblad standaard geopend in de tegelweergave omdat deze weergave in de praktijk het meest wordt gebruikt. Wanneer een gebruiker vervolgens wisselt naar de lijstweergave dan wordt dit in de instellingen van de gebruiker opgeslagen. Vanaf dat moment wordt op die plek standaard de lijstweergave getoond voor die gebruiker.

Legen datums bij kopiëren testrun (en testtraject)
Wanneer een testrun wordt gekopieerd dan worden in de gekopieerde testrun de testresultaten verwijderd en de statussen teruggezet naar Niet gestart. Vanaf nu worden ook de start- en einddatum in de gekopieerde testrun leeggemaakt. De gekopieerde testrun kan vervolgens opnieuw worden ingepland.

Wanneer een heel testtraject wordt gekopieerd dan worden ook de testruns in het testtraject gekopieerd naar het nieuwe testtraject. Ook in die situatie worden de start- en einddatums van de gekopieerde testruns leeggemaakt.

Uitbreiding testcase en testscenario mail
In de release van 9 september 2020 is de workflow functie beschikbaar gekomen voor testcases en testscenario’s. Op basis van statuswijzigingen kunnen testcases en testscenario’s automatisch per mail worden verstuurd (kijk hier voor meer info). In deze release zijn de mails die worden verstuurd uitgebreid. Wanneer één testcase per mail wordt verstuurd dan worden de teststappen van de testcase in de mail meegestuurd. Wanneer één testscenario per mail wordt verstuurd dan worden de testcases van het testscenario in de mail meegestuurd.

Uitbreiding API
Naast een aantal bug fixes zijn de volgende uitbreidingen gedaan op onze API:

  • Een nieuwe endpoint voor het aanmaken van testruns in Testersuite
  • Het toevoegen (kopieren) van testcases naar testruns
  • Het toevoegen van bijlagen aan testruns, testrun-testcases en testrun-testcases-tesstappen
  • Het instellen van testrun-tescase statussen (door de testrun-testcases-tesstappen in te stellen)
  • Het opvragen van testomgevingen van testruns

Meer informatie over de mogelijkheden van onze API is hier te vinden.